Miten Rakentaa Tahdisto Tiimi - Miten Rakentaa Tähdistö Tiimi

Missä tahansa liiketoiminnassa tai yrityksessä tiimi on se, joka onnistuu tai epäonnistuu. Joitakin yksilötaitoyrityksiä lukuun ottamatta mukana on aina tiimejä. Siksi on välttämätöntä saada oikea tiimi.

Tällä tiimillä tulisi olla sama visio ja pyrkimys kohti yhtä tavoitetta. Tiimintulisi luottaa toisiinsa ja työskennellä yhdessä.

Tiimin rakentaminen ei ole helppoa, puhumattakaan tähdistö-tiimistä. Se vaatii kovaa työtä, pitkiä tunteja sekä vaikeita päätöksiä. Nämä ovat joitakin viitteitä menetyvän ja tähdistö-tiimin tekemiseen.

Aloita haastatteluvaiheesta

Miten Rakentaa Tahdisto Tiimi 1 - Miten Rakentaa Tähdistö Tiimi

Haastatellessasi ehdokkaita, keskity muuhunkin kuin vain heidän kokemukseensa. Esitä kysymyksiä, jotka paljastavat sen, miten he työskentelevät ryhmissä. Selvitä, ovatko heidän arvonsa ja tavoitteensa linjassa yrityskulttuurin kanssa. Keksity kykyihin johtaa, työskennellä muiden kanssa ja tehdä oman osuutensa. Yksilöllinen ajattelu on myös välttämätöntä, mutta asenne siinä tulisi olla yhteityötä ja viestintää.

Arvosta viestintää ja avoimuutta

Miten Rakentaa Tahdisto Tiimi 2 - Miten Rakentaa Tähdistö Tiimi

Avoimen ja läpinäkyvän viestinnän tulisi olla normi. Tämä normi on jotain, mitä jokaisen huipulta alas asti tulisi mallintaa. Salli tiimin jäsenten jakaa ideoita ja tehdä yhteistyötä. Luo rehellisyyden kulttuuri, jossa faktat ja edistyminen jaetaan. Anna tiimin kasvaa, oppia ja kommunikoida muiden tiimin jäsenten ja heidän esimiehiensä kanssa.

Tee usein tiiminrakennusta

Miten Rakentaa Tahdisto Tiimi 3 - Miten Rakentaa Tähdistö Tiimi

Tiiminrakentaminen ei välttämättä ole ihan kaikkien juttu. Kuitenkin jokainen, joka on tosissaan tekemässä tiimityötä, osallistuu siihen. Tiimin rakentamiseen on tarjolla monia erilaisia työkaluja ja ohjelmia. Eri ohjelmat keskittyvät erilaisiin taitoihin. Löydä oikeat ja auta tiimiä rakentamaan itseään ja luottamaan toisiinsa.

Tunne tiimi

Miten Rakentaa Tahdisto Tiimi 4 - Miten Rakentaa Tähdistö Tiimi

Tunne yksilöt ja mikä ajaa heitä eteenpäin. Tutustu jokaiseen jäseneen henkilökohtaisesti. Anna tiimin jäsenten tutustua toisiinsa. Tällä tavoin jokainen voi selvittää itsensä ja työskennellä samojen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Hyvän tiimin rakentaminen on vaikeaa. Eri ihmisten yhdistäminen muiden kokemusten, uskomusten ja tavoitteiden kanssa vaatii hienovaraisuutta ja ymmärrystä. Mutta se on tehtävissä. Valitse oikeat ihmiset alusta alkaen ja käytä kaikkia käytettävissä olevia työkaluja tehdäksesi heistä parhaan tiimin.